Sök
Stäng denna sökruta.

Nytt och hållbart erosionsskydd vid Glysisvallen i Hudiksvall

Innehållsförteckning

Efter den kraftiga stormen Hans fick vi på Tecomatic många förfrågningar på våra betongmadrasser till platser som förstörts till följd av de extrema väderförhållandena.

En av de som kontaktade oss var NCC som hade fått i uppdrag av en beställare att åtgärda en slänt utanför Glysisvallen i Hudiksvall. På grund av de kraftiga vattenflödena hade nästan hela slänten eroderat bort, vilket varit ett återkommande problem. Vid tidigare tillfällen har kunden lagat detta med fyllnadsmassor, men efterfrågade nu en mer långsiktig och hållbar lösning.

Tecomatic åkte ut till platsen för att dokumentera med bilder, göra noggranna inmätningar och skapa en detaljerad ritning. Efter att NCC hade gett grönt ljus för projektet började vi att tillverka betongmadrassen i våra produktionslokaler i Kalmar. För detta projektet valde vi att använda vår filterpunktmadrass FP200.

Så här såg det ut innan:

Såhär ser det ut idag:

Betongmadrass som erosionsskydd vid slänt.

Om du står inför liknande utmaningar med erosionsskydd för exempelvis slänter eller vägtrummor, är du välkommen att kontakta oss. Alla våra lösningar kan anpassas enligt dina specifika behov. Genom att sy madrasserna in-house kan vi hålla leveranstiderna korta. I själva verket kan vi slutföra projektet av denna typ inom en veckas tid, och själva monteringen tar endast en arbetsdag.

Läs mer om våra betongmadrasser här.

Create an account to access this functionality.
Discover the advantages