Sök
Stäng denna sökruta.

Baltic Offshore

Baltic Offshore skyddar kablar med betongmadrasser och 7 000 rockbags.

Kundens utmaning

Skydda kablar i vattenmiljö

Baltic Offshore fick i uppdrag av Ellevioatt installera 420 kV (kilovolt) HVAC (High Voltage AC) kabel i Mälaren mellan Sätravik och Ängbybadet. Eftersom Mälaren är dricksvattenförsörjande är det hårt reglerat vilka material man får använda sig av. Sjöschaktningen kräver även att man skyddar grumling från att spridas utanför arbetsområdet.

Baltic Offshore fick i uppdrag av Ellevioatt installera
Filterpunktmadrass som går från land och avslutar i vatten.
Vår lösning

Specialanpassade betongmadrasser, miljögardin och rockbags

Tecomatic har levererat två olika kategorier av produkter

“Vi har jobbat tillsammans med Tecomatic i flera olika projekt och samarbetet har alltid fungerat väldigt bra. De är flexibla och lösningsorienterade och tillsammans har vi kunnat komma fram till nya lösningar utifrån de olika projektens förhållanden och som vi dessutom kunnat använda oss av i flera olika projekt.

 

– Pelle Andersson, COO and Head of Projects, Baltic Offshore

Tecomatic har samarbetat med Baltic Offshore i flera olika projekt. I ett projekt utanför Kårehamn hade Baltic Offshore i uppdrag att anlägga en vindpark och tog då tillsammans med Tecomatic fram en specialanpassad betongmadrass för att installera på kabeln vid flera positioner. Vi tog fram en betongmadrass som fylldes med betong på förhand och som sedan brändes/stelnade väl på plats. Samma speciallösning applicerades i ett annat projekt där fyllda betongmadrasser kombinerades med rockbags för att utgöra en så kallad korningslösning för att skydda både kabel och gasledning där de två korsade varandra.

Läs mer om Baltic Offshore och projektet på Baltic Offshores hemsida balticoffshore.se

Fakta

Miljögardin och specialanpassade

Kontakt

Torbjörn Svensson

Torbjörn Svensson

Affärsområdeschef Erosionsskydd

Eva Egnell

Eva Egnell

Produktspecialist Siltgardiner, Betongmadrasser & Rockbags

Läs mer om våra kundlösningar och produkter.