Sök
Stäng denna sökruta.

P4 Sörmland uppmärksammar lågflödesmuddring i Öljaren

Innehållsförteckning

Tecomatic har utvecklat ett koncept för lågflödesmuddring, en metod som är skonsam mot bottenfaunan och vattenlevande organismer. Det är endast de översta lagren sediment som sugs upp, vilket är speciellt viktigt i miljöer där vi vill minimera grumling och undvika att störa det marina livet.

Lyssna på radioklippet från P4 Sörmland med Jenny Herbertsson, miljöstrateg på Katrineholms kommun, och Mikael Strand, projektledare hos oss på Tecomatic. Där får du höra hur lågflödesmuddring i Öljaren bidrar till minskad internbelastning i sjön samtidigt som fosfor kan tas tillvara från sedimentet som sedan nyttjas till gödning av jordbruket.

Radioinslag i P4 Sörmland om lågflödesmuddring i Öljaren.

Behöver ni hjälp att motverka internbelastning och övergödning i era vattendrag? Vi hjälper er även med lämplig avsättning för det upptagna sedimentet. Har ni rent sediment kan det eventuellt användas som jordförbättring. Kontakta oss idag så berättar vi mer!

Du hittar våra kontaktuppgifter och mer information om projektet här: Lågflödesmuddring förbättrar vattenkvaliteten i Öljaren.

Create an account to access this functionality.
Discover the advantages